Taidemaalari Marika Mäkelälle Anita Snellmanin säätiön tunnustuspalkinto

Taidemaalari Marika Mäkelälle on luovutettu Anita Snellmanin säätiön tunnustuspalkinto, 10.000 euroa, työstään maalaustaiteen elinvoimaisuuden edistäjänä.

Marika Mäkelä oli Anita Snellmanin oppilas Suomen Taideakatemian koulussa 1970-luvun alussa ja jo silloin näytti kyntensä varteenotettavana taiteilijan alkuna. Hänen maalarin tiensä on kulkenut vaaleista, monivärisistä abstrakteista maalauksista tummien tiheiden teosten kautta alkuperäiskansojen kollektiivisen kuvamaailman lähteille. Vapaa muoto ja geometrisyys elävät väkevinä hänen kankaillaan tai puupohjillaan. Tällä hetkellä loistelias koristeellisuus kiinnostaa häntä ja tuloksena on kaikkia aisteja hivelevää läheisyyden tuntemusta.

On puhdas sattuma, että Marika Mäkelän ja Anita Snellmanin takautuvat näyttelyt sattuvat tapahtumaan samanaikaisesti: Mäkelän Tampereella Sara Hildénin taidemuseossa ja Snellmanin Helsingissä Amos Andersonin taidemuseossa.

Anita Snellmanin säätiö on perustettu marraskuussa 1979. Sen tarkoituksena on edistää taiteen tuntemusta, taideharrastusta, taideopetusta, kiinnostusta taiteelliseen luomistyöhön sekä säilyttää ja pitää esillä säätiön omistamia taideteoksia. Anita Snellmanin säätiö on toteuttanut tarkoitusperiään jakamalla vuosittain erityisesti nuorille taideopiskelijoille apurahoja, säilyttämällä, hoitamalla ja saattamalla esille säätiön hallussa olevia taideteoksia. Säätiö on myös toimeenpannut ja ylläpitää Anita Snellmanin nettisivustoa www.anitasnellmanfoundation.com

Lokakuun 9. päivänä 2014 taidemaalari Marika Mäkelälle luovutettu Anita Snellmanin säätiön tunnustuspalkinto on lajissaan ensimmäinen säätiön historiassa.

Tiedote: Anita Snellmanin säätiö