Taidetta jakokaapeissa Tampereella

Tampereen kaupungin keskusta-alueen sähkönjakokaapit ovat saaneet syyskuun viimeisellä viikolla uudet taideteokset kylkiinsä. Kahdenkymmenen kuvataiteilijan teokset värittävät kaupunkitilaa seuraavan vuoden ajan.

Taidetta jakokaapeissa -projekti on osoittautunut oivaksi keinoksi siistiä noiden välttämättömien, mutta useimmiten epäsiistien kadunkalusteiden ilmettä. Museo on saanut kaupunkilaisilta useita yhteydenottoja, joissa kuvia on pyydetty tiettyihin jakokaappeihin. Myös taiteilijat ovat olleet innostuneita teosten uudesta esitysfoorumista. Hyvän vastaanoton ansiosta Tampereen Sähköverkko Oy:n ja Tampereen nykytaiteen museon yhteinen projekti laajenee tänä syksynä viidellä kaapilla. Kaikkiaan kaappeja on nyt keskustan alueella 20 kpl. Uudet pleksit, joihin taideteokset ja valokuvat on tulostettu, vaihdetaan kaappeihin tällä viikolla.

Ensi vuoden syksyyn saakka rautatieaseman ja Hämeenpuiston väliselle alueelle sijoittuvissa jakokaapeissa on teokset seuraavilta tamperelaisilta taiteilijoilta: Tuula Alajoki, Anna Alapuro, Vera Arjoma, Johanna Havimäki, Jaakko Himanen, Sanna Kauppinen, Janne Laine, Anne Lehtelä, Hannamari Matikainen, Tommi Musturi, Petri Niemelä, Tessa Ojala, Harri Rauhaniemi, Kristiina Sario, Satu Syrjänen, Marja-Liisa Torniainen, Kirsti Tuokko, Kristian Tuomainen, Hans Viebrock.

Sunnuntaina 2.10. klo 14-15, mikäli sää sallii, muutamien jakokaappien luona taiteilija saattaa olla itse paikalla tarjoilemassa kahvia tai teetä ja jakamassa jakokaappiesitteitä ohikulkijoille.
Kartta teosten sijaintipaikoista löytyy osoitteesta www.tampere.fi/taidemuseo/nayttelyt.html.

Projektin toteuttavat yhteistyössä Tampereen nykytaiteen museo ja Tampereen Sähköverkko Oy.