TURUN TAIDEMUSEO JOUTUU LUOPUMAAN PERJANTAIN ILMAISILLOISTAAN

Turun taidemuseo joutuu luopumaan perjantai-iltaisin tarjoamastaan ilmaisesta sisäänpääsystä 27.5.2016 alkaen. Syynä on museon jatkuvasti tiukentunut taloudellinen tilanne. Erinomaisesta kävijämäärästään huolimatta viime vuoden pääsylipputulot jäivät tavoitteista ja museon ilmaiskävijöiden osuus on vakiintunut maksavia kävijöitä suuremmaksi. Samaan aikaan museon viime vuosina saama valtiontuki on pienentynyt radikaalisti.

Taiteen äärelle pääsee silti jatkossakin verrattain edullisesti. Museokortti avaa ovet yli 200 suomalaismuseoon kokonaisen vuoden ajaksi 59 eurolla. Myös Turun taidemuseon oma, 25 euron hintainen vuosikortti sekä Turun taidemuseon ystäväyhdistyksen tai Turun Taideyhdistyksen vuosijäsenyys oikeuttavat ilmaiseen sisäänpääsyyn Turun taidemuseon näyttelyihin. Kaikille alle 16-vuotiaille sisäänpääsy taidemuseoon säilyy edelleen maksuttomana kaikkina aikoina.

Ilmaisillat ovat olleet erittäin pidettyjä ja illan aikana museossa on vieraillut tavallisesti useita satoja kävijöitä. Ilmaisiltojen aikana on järjestetty myös suosittuja ilmaiskonsertteja. Viimeiset museon ilmaisillat järjestetään perjantaina 13.5. ja 20.5.

LISÄTIETOJA
museonjohtaja Kari Immonen

www.turuntaidemuseo.fi