TURUN TAIDEMUSEON TEOSARVIOINTIPÄIVÄ LA 18.4. KLO 11–15

Teosarviointipäivässä keskitytään teosten tekniikkaan, laatuun, ajoitukseen ja mahdolliseen tekijään sekä annetaan neuvoja teosten kunnostamisesta, säilyttämisestä ja esillepanosta. Hinta-arvioita tai aitoustodistuksia ei anneta.

Teosarviointi on maksutonta ja asiantuntija-apua tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi. Teoksia arvioivat vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann ja amanuenssi Mia Haltia Turun taidemuseosta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Turun taidemuseo on järjestänyt teosarviointipäiviä vuodesta 2003 lähtien. Yleisön kiinnostus tapahtumaa kohtaan on säilynyt, ja teoksia on tuotu paikalle myös muista maakunnista. Teosten joukossa on vuosien varrella ollut niin harrastelijoiden kuin Suomen kultakauden klassikkotaiteilijoiden töitä. Arvioitsijoiden nähtäväksi on tuotu pääasiassa turkulaista ja muuta kotimaista taidetta mutta yllättävän paljon myös ulkomaista taidetta. Teosarviointipäivän hyöty on molemminpuolista: Yleisö saa tietoa omistamistaan taideteoksista ja niiden säilyttämisestä samalla kun asiantuntijat kohtaavat heille uusia teoksia.

LISÄTIETOJA

vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann
puh. (02) 262 7097
christian.hoffmann@turuntaidemuseo.fi

amanuenssi Mia Haltia
puh. (02) 262 7096
mia.haltia@turuntaidemuseo.fi