Uusi kiertävä kesäteatteri Helsinkiin – A. E. Järvisen erätarinoita urbaanissa maisemassa

Kota on pystyssä Suvilahdessa!

Kesäkuussa Helsingissä nähdään jokasään kesäteatteria elävän tulen äärellä kun aito lapinkota kiertää Kalasatamassa, Suvilahdessa ja Tervasaaressa. Teillä on vielä tällä viikolla mahdollisuus tulla seuraamaan kuinka ripeästi kota nousee pystyyn Suvilahdessa ja haastatella ohjaaja Kahiluotoa sekä muuta Tulilla -työryhmää haluamananne ajankohtana.
Lämpimästi tervetuloa Tulilla ensi-iltaan 16.6. klo 19.

Tarkemmat esityspäivät ja paikat viestin lopussa. Varaathan paikkasi ajoissa, sillä kotaan mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Etenkin ensi-illassa kota alkaa jo täyttyä.
***
Vanhoja tarinoita menneistä ajoista alkeellisilla välineillä alkukantaisissa oloissa
A. E. Järvisen erätarinoita urbaanissa maisemassa

Teatteriohjaaja Atro Kahiluodon tuorein esitys perustuu suomalaisen luontokuvauksen mestarin ja eräkirjallisuuden isän A.E Järvisen jännittäviin tarinoihin. Tarinoita kuullaan elävän tulen äärellä, siirrettävässä kodassa keskellä urbaania maisemaa. Ekologisesti toteutetussa esityksessä ei käytetä sähköä ja tarinoiden päätteeksi yleisölle tarjotaan nokipannukahvit.

Esitys käsittelee ihmisen luontosuhdetta sekä perintönä saatuja myyttejä ja tarinoita. Tulilla pureutuu suomalaisten luontoon liittyvien mielikuvien ja käsitysten alkujuurille ja paljastaa niihin kätkeytyviä ristiriitoja ja vahvoja tunnekokemuksia. Metsähoitajan ja tuotteliaan eräkirjailijan A. E. Järvisen (1891 -1963) jättämä perintö on ristiriitaisuudessaan kiinnostava. Järvinen kuuluu sodanjälkeisen Suomen luetuimpii kirjailijoihin. Hänen rakastetut erätarinansa tihkuvat metsästyksen jännitystä ja koskemattomien erämaiden ylistystä, mutta samalla Järvinen toimi yhtenä Lapin erämainen suurhakkuiden pääarkkitehdeista.

Tulilla –esityksessä esitystaiteen keinot sulautuvat ikiaikaiseen tarinankerrontaan. Esityksen ohjaa mm. Rovaniemen kaupunginteatterin johtajana toiminut Atro Kahiluoto. Työryhmään kuuluvat lisäksi ääni- ja performanssitaiteilija Jaap Klevering, yhteisötaiteilija Merja Pennanen sekä näyttelijä Joni Kuokkanen.

********
Esitykset Suvilahdessa ja Kalasatamassa
(opasteet Kalasataman metroasemalta)
Ennakkoesitys 15.6.
Ensi-ilta 16.6.
Muut esitykset 17.6. / 18.6. / 24.6. / 25.6.

Esitykset Tervasaaressa
27.6. / 28.6. / 29.6.

Kaikki esitykset klo 19.
Esitys kestää 1,5 tuntia.