Uusi maamerkki Tampereelle – kilpailu rantatunnelin ilmanvaihtopiipuista

Tampereen rantatunnelin ilmanvaihtopiippujen taidekilpailu

Tampereen rantatunnelin suuaukkojen läheisyyteen asennetaan kaksi 40-metristä ilmanvaihtopiippua loppuvuonna 2015. Tampereen taidemuseo järjestää yleisen kilpailun taideteosten toteuttamiseksi ilmanvaihtopiippuihin.

Piiput ja taideteokset toimivat kaupunkikuvan uusina maamerkkeinä, vaikka ne ovat katsottavissa myös läheltä. Tampereen rantatunnelin läntinen suuaukko sijoittuu Santalahden alueelle ja itäinen Naistenlahden alueelle. Taidekilpailut ovat harvinaisia mahdollisuuksia taiteilijoille tuoda töitään esille suurelle yleisölle. Tampereella edellinen yleinen taidekilpailu järjestettiin vuonna 1999.

Taidekilpailu toteutetaan kaksivaiheisena niin, että ensin käydään avoin ideakilpailu nimettömänä. Palkintolautakunta valitsee kehityskelpoisista ehdotuksista kolme, joita kehitetään edelleen tiiviissä yhteistyössä rakennuttajan ja taidemuseon kanssa. Jatkoon päässeistä ehdotuksista maksetaan 5 000 e palkkio. Voittanut taiteilija tai työryhmä julkistetaan 8.1.2015. Voittajalle maksetaan 30 000 e.

Kilpailun palkintolautakunta edustaa niin teknistä kuin taiteellistakin näkemystä, liikenneturvallisuutta unohtamatta.

Taidekilpailulla on tiukka aikataulu, sillä ehdotusten tulee olla perillä Tampereen taidemuseossa viimeistään 9.12.2014 klo 16.00. Kilpailuehdotukset asetetaan näytteille Galleria Nottbeckiin Tampereelle 15.-19.12.2014. Taiteen edistämiskeskus Taike on myöntänyt kilpailulle 35 000 euron avustuksen.

Kilpailuohjelmia on saatavissa Tampereen taidemuseosta, Suomen Taiteilijaseurasta, Suomen Kuvanveistäjäliitosta ja Tampereen taiteilijaseurasta.

Kilpailuohjelma julkaistaan myös Tampereen taidemuseon verkkosivulla osoitteessa www.tampere.fi/taidemuseo (->Kokoelmat->Taidekilpailu).

Lisätiedot:

Kilpailun välitysasiamies Tiina Veräjänkorva, tiina.verajankorva(at)artists.fi