Vapaa Taidekoulu hakee uutta rehtoria 1.1.2017 alkaen

Vapaa Taidekoulu on vuonna 1935 perustettu taidekoulu, joka keskittyy maalauksen opettamiseen. Koulun esikuvana olivat ranskalaiset vapaat akatemiat, jotka saivat alkunsa viime vuosisadan alussa Pariisissa. Koulujen tarkoituksena oli antaa vaihtoehto jäykälle ja sääntöihin sidottuun akateemiseen taiteen koulutukseen. Tämä oli myös Vapaan Taidekoulun tavoite.

Koulu on vuosien varrella saavuttanut merkittävän aseman suomalaisessa taidehistoriassa modernin taiteen edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä. Koulu on erikoistunut väriin maalauksen välineenä ja kustantanut väriin ja maalaukseen liittyvää kirjallisuutta.

Vuonna 1971 Vapaasta Taidekoulusta tuli monivuotinen taidemaalarin ammattiin valmistava koulu. Koulun toimitilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla Helsingissä. Koulussa opiskelee noin 70 opiskelijaa.

Haemme koululle rehtoria 1.1.2017 alkaen. Työhön valitaan kolmen vuoden kaudelle, jatkokausi on mahdollinen. Työ on osa-aikainen, noin 60 tuntia kuukaudessa, ja kuukausipalkka on 1800€. Lisäksi on sopimuksen mukaan opetustunteja, joista maksetaan erikseen tuntipalkkaa.

Rehtori vastaa koulun opetusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta ja tekee esitykset opettajakunnan valinnasta. Rehtori osallistuu koulun opetustyöhön ja vastaa koulun kehitysprojektien sisällön suunnittelusta. Rehtori vastaa budjetin suunnittelusta ja rahoituksen hankinnasta yhdessä hallintojohtajan kanssa.

Edellytämme hakijoilta taiteellista kompetenssia, aikaisempaa kokemusta opetustyöstä, hyviä esimiestaitoja sekä valmiutta kehittää koulua maalauksen alueella. Arvostamme hyvää verkostoituneisuutta kuvataiteen kentällä, kykyä hoitaa yhteiskuntasuhteita sekä kykyä rakentaa koulun profiilia ja viestiä koulun toiminnasta menestyksellisesti. Ruotsin ja englannin kielen suulliset ja kirjalliset taidot katsotaan eduksi. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV osoitteeseen joonas.stenman@vapaataidekoulu.fi 31.10. mennessä.
www.vapaataidekoulu.fi