Alaston totuus taiteesta – Kirjoituksia taidemaailmasta uudella vuosituhannella

Taidemaailma on murroksessa. Rahaa saadakseen taidejulkaisujen, näyttelynjärjestäjien ja taidelaitosten pitää löytää uutta yleisöä, etsiä yhteistyökumppaneita perinteisten kanavien ulkopuolelta, näkyä julkisuudessa ja huolehtia korkeasta laadusta kutistuvilla resursseilla. Vetoapua markkinoille haetaan kansainvälisesti korkealaatuisesta suomalaisesta taiteesta. Kaupallistetaanko taide myyntituotteeksi? Onko taiteessa vikaa, jos yleisö ei ymmärrä sitä? Kuka päättää, mitä taidetta me haluamme?

Alaston totuus taiteesta -pamfletti on on 10-vuotiaan kulttuurilehti Mustekalan juhlajulkaisu. Pamfletin kirjoittajat ovat toimineet monissa taidekentän lonkeroissa: tutkijoina, kuraattoreina, opettajina ja kriitikoina. Kirjan tekstejä kommentoivat taidemaailman toimijat virkamiehistä anarkisteihin. Mustekala ui siellä, minne perinteinen media ei mene. Se tutkii taiteen harmaita alueita, vuorovesiä, vajoavia kerroksia, uusia nousuja.

Tekijät: Sini Mononen (toim.), Irmeli Hautamäki, Martta Heikkilä, Saara Hacklin, Pirkko Holmberg, Laura Kokkonen, ja Anni Venäläinen.

Kommentoimassa: Antti Majava, Marko Gylén, JP Kaljonen, Jussi Koitela, Pauli Rautiainen, Silvia Hosseini ja Saara Karhunen.

Pamfletin ovat kuvittaneet vuoden 2014 Nuoret Taiteilijat Maria Teeri ja Janne Nabb.

Tilaa pamfletti 15 € hintaan!

Tilaukset osoitteeseen
sini [@] mustekala.info

ISBN: 978-952-264-268-4
Kategoria: Into-pamfletti
Ilmestyminen: 02/2014
Sivumäärä: 164
Sidosasu: nid.