Alaston totuus taiteesta – Kirjoituksia taidemaailmasta uudella vuosituhannella

Mustekalan juhlapamfletti Alaston totuus taiteesta on ilmestynyt. Voit tilata pamfletin maksamalla sen Mustekalan tilille (FI79 1200 3500 1583 08) ja ilmoittamalla toimitusosoitteen sähköpostitse, sini@mustekala.info

Pamfletti 15 € / Mustekalan tukimaksu ja pamfletti yht. 20 €

Taidemaailma on murroksessa. Rahaa saadakseen taidejulkaisujen, näyttelynjärjestäjien ja taidelaitosten pitää löytää uutta yleisöä, etsiä yhteistyökumppaneita perinteisten kanavien ulkopuolelta, näkyä julkisuudessa ja huolehtia korkeasta laadusta kutistuvilla resursseilla. Vetoapua markkinoille haetaan kansainvälisesti korkealaatuisesta suomalaisesta taiteesta. Kaupallistetaanko taide myyntituotteeksi? Onko taiteessa vikaa, jos yleisö ei ymmärrä sitä? Kuka päättää, mitä taidetta me haluamme?

Alaston totuus taiteesta -pamfletti on on 10-vuotiaan kulttuurilehti Mustekalan juhlajulkaisu. Pamfletin kirjoittajat ovat toimineet monissa taidekentän lonkeroissa: tutkijoina, kuraattoreina, opettajina ja kriitikoina. Kirjan tekstejä kommentoivat taidemaailman toimijat virkamiehistä anarkisteihin. Mustekala ui siellä, minne perinteinen media ei mene. Se tutkii taiteen harmaita alueita, vuorovesiä, vajoavia kerroksia, uusia nousuja.

Kirjoittajat:
Sini Mononen (toim)
Irmeli Hautamäki
Saara Hacklin
Martta Heikkilä
Pirkko Holmberg
Laura Kokkonen
Anni Venäläinen

Kommentoijina:
Marko Gylén
Silvia Hosseini
JP Kaljonen
Saara Karhunen
Jussi Koitela
Antti Majava
Pauli Rautiainen

Kuvitus:
Maria Teeri & Janne Nabb