Cartes Flux 2010 – uusmediataiteen festivaali

Neljäs Cartes Flux – uusmediataidefestivaali järjestetään 13. – 24.10.2010. Festivaali esittelee ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä uusmediataidetta ja tuo teoksia julkiseen tilaan, lähelle yleisöä. Festivaali luo valoa ja välkettä lokakuuhun installaatioiden, videoteosten ja lämminhenkisten oheistapahtumien kautta. Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Näyttelykeskus WeeGee ja Kino Tapiola Espoossa sekä Kaapelitehdas Helsingissä. Festivaalin järjestää Espoon Taide- ja Tietotekniikkakeskus Cartes, yhteistyössä Alternative Partyn, AV-arkin ja FixC-osuuskunnan kanssa. HIAP – Helsinki International Artist-in-residence Programme toimii festivaalin yhteistyökumppanina taiteilijaresidenssien osalta.

Yksi festivaalin kohokohdista on Kaapelitehtaan Galleriassa esitettävä sveitsiläisen taiteilijaryhmän Atelier Hauert Reichmuth & Volker Böhm interaktiivinen valoseinä-installaatio TRiCKSTR. Installaatio on nähtävissä ja koettavissa Kaapelin Galleriassa 7. – 23.10.2010.

TRiCKSTR on keinotekoisen persoonallisuuden omaava audiovisuaalinen ympäristö. Se rakentuu suurikokoisesta pikselöidystä valoseinästä, kaiuttimista, paineherkästä ja kameroiden valvomasta toiminta-alueesta sekä generatiivisesta ja interaktiivisesta ääni- ja kuvaohjelmistosta. Ympäristöön sisältyy myös ääni, joka katsojan astuessa interaktiiviselle estradille ilmoittaa teoksen olevan valmis kommunikoimaan.

Cartes Flux 2010 -festivaalin screening-osiot järjestetään torstaina 21.10. Kino Tapiolassa sekä lauantaina 23.10. Kaapelitehtaalla, osana Alternative Party – tapahtumaa. Screening koostuu kotimaisista ja kansainvälisistä kokeellisista lyhytelokuvista, joiden teknisessä toteutuksessa on hyödynnetty uutta teknologiaa. Torstain screening-ilta Kino Tapiolassa huipentuu Dialogues – Underground -ryhmän konserttiin.

Näyttelykeskus WeeGeellä tapahtuu 22. – 24. lokakuuta: ohjelmassa on Cartes Flux -festivaaliin liittyviä työpajoja, performansseja, taiteilijatapaamisia ja konsertteja.

Osallistuminen Kaapelitehtaalla 23.10. järjestettävään screeningiin edellyttää Alternative Party -lipun. Kaikkiin muihin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoa: http://cartes-art.fi/flux2010

Yhteydenotot: Päivi Meros, va. johtaja, Cartes, 040 72 88 180, paivi (at) cartes-art.fi