IHME-nykytaidefestivaali ja Koneen Säätiö yhteistyöhön

Koneen Säätiö ja IHME-nykytaidefestivaali aloittavat rohkeisiin kohtaamisiin tähtäävän yhteistyön. Koneen Säätiö on sitoutunut Taidesäätiö Pro Arten ylläpitämän IHME-nykytaidefestivaalin rahoittamiseen vuosien 2015–2017 ajan 300 000 eurolla vuosittain eli yhteensä 900 000 eurolla. Säätiöiden välinen yhteistyö tukee molempien toimintaa.

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Taidetta säätiö tukee mm. ylläpitämällä Saaren kartanon residenssiä, myöntämällä apurahoja taiteilijoille ja järjestämällä tilaisuuksia.

”Keskeisellä sijalla Koneen Säätiön tavoitteissa on ihmisten kohtaamisten mahdollistaminen. Uskomme, että edistämme sillä tavoin rohkeiden avausten syntymistä. Taidesäätiö Pro Arten ja IHME-nykytaidefestivaalin linja sopii hyvin yhteen säätiön tavoitteiden kanssa”, kertoo Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen.

”Koneen Säätiön päätös on ensiarvoisen tärkeä osoitus yhteistyön mahdollisuuksista taiteen kentällä näinä aikoina ja toivomme että se kannustaa myös muita pohtimaan voimien yhdistämistä”, toteaa Taidesäätiö Pro Arten puheenjohtaja Tuula Arkio.

Taidesäätiö Pro Arte edistää taidetta tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on vahvistaa kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy kansainvälisesti tunnetun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.

Koneen Säätiön yliasiamies Anna Talasniemi on valittu Taidesäätiö Pro Arten hallituksen jäseneksi Koneen Säätiön edustajana.