IHMEFILMI ALOITTAA SYYSKAUDEN

IHMEFILMI ALOITTAA SYYSKAUDEN TEATTERIESITYKSELLÄ HELSINGISSÄ
***************************************************************************
Elokuvakasvatushankkeen kymmenen klassikon sarjaa esitetään 15-19-vuotiaille ympäri Suomea
***************************************************************************
Elokuvakasvatushanke IhmeFilmin syksyn lähtölaukaus ammutaan ilmoille elokuvateatteri Bio Rexissä tiistaina 14. syyskuuta klo 13, kun IhmeFilmi-elokuvasarjan aloittava elokuva Jacques Tatin Playtime (Ranska, 1967) esitetään 70 mm:nä filmikopiona.

IhmeFilmi on Suomen elokuvakontakti ry:n yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikön kanssa toteuttama hanke, joka tutustuttaa 15-19-vuotiaita nuoria klassikko- ja kulttielokuviin. IhmeFilmi ajaa elokuvan kohtaamista taiteena koulumaailmassa sekä painottaa hyvän elokuvan katsomista sinänsä arvokkaana ja kehittävänä tapahtumana.

IhmeFilmi-projektissa on tänä syksynä mukana 29 esityspaikkaa ympäri Suomea, aina Sodankylästä Helsinkiin ja Turusta Savonlinnaan. Esityspaikkoja ovat niin koulut, nuorisotalot kuin elokuvateatteritkin. Lisäksi IhmeFilmi tarjoaa syyskaudella yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen arkiston Kavan kanssa Helsingin ja lähiseutujen koululaisille mahdollisuuden nähdä elokuvia niiden oikeassa asussa, filmikopioina elokuvateatterin lumossa; Tatin Playtimea lukuun ottamatta loput yhdeksän IhmeFilmiä tullaan esittämään syksyn aikana Kavan esitysteatterissa Orionissa.

Suomen elokuvakontakti ry on hallinnoinut IhmeFilmi-hanketta vuodesta 2009. IhmeFilmin virallisena suojelijana toimii ohjaaja Jörn Donner.

Lisätietoa:

www.ihmefilmi.fi
http://www.kava.fi/mediakasvatus/ihmefilmit-s2010
http://www.elokuvakontakti.fi/site/?lan=1&page_id=138