Jeremy Deller on IHME-taiteilija 2015

“Huippuesineet Helsingin museoista tulevat luoksesi ja valloittavat arkiset kulmasi. Valmistaudu kokemaan hienoimmat tarinat maan päällä!”
– Jeremy Deller –

Brittiläinen taiteilija Jeremy Deller suunnittelee vuoden 2015 IHME-teoksen nimeltään Saa koskea.

Dellerin teoksessa museoesineet jättävät vitriininsä ja matkaavat kaupunkilaisten käsiin julkisissa tiloissa. Yleisö pääsee näin kokemaan hetken yhteistä menneisyyttä arkisilla reiteillään. Esineisiin, jotka taiteilija on valinnut historiallisten museoiden kokoelmista, voi tutustua pääkaupunkiseudulla reilun viikon ajan maaliskuussa 2015. Esineisiin liittyvät tarinat, kokemukset ja keskustelut ovat olennainen osa IHME-teosta.

IHME-päivillä 27. – 29.3.2015 voi kokea myös huikean 24 tuntia kestävän show’n, kun Vanhalla ylioppilastalolla esitetään Jeremy Dellerin kuratoima sarja rockdokumentteja aina 1960-luvulta nykypäivään saakka.

Jeremy Dellerin (s. 1966) tuotantoon kuuluu julkisen tilan performansseja, näyttelyitä ja elokuvia. Hänen aiheenaan ovat usein populaarikulttuurin ilmiöt, yhteiskunnalliset muutokset sekä näihin kietoutuva yhteisöllisyys. Delleriä kiinnostaa menneisyyden läsnäolo nykyhetkessä ja hän on lapsuudestaan asti ollut intohimoinen museovieras.

Lähde: Pro Arte Taidesäätiö