Kansainvälinen Amorph!14 festivaali Helsingissä 15.10.-19.10.2014

Amorph! on MUU ry:n tuottama Pohjoismaiden vanhin performanssi- ja esitystaiteen tapahtuma, joka tuo yhteen esittävän taiteen huippunimiä performanssi-, video- ja äänitaiteen sekä tanssin ja teatterin aloilta.

Festivaali on kansainvälinen taiteilijoiden, yhteisöjen ja yleisön kohtaamispaikka ja sen tapahtumat levittäytyvät eri puolille Helsinkiä.

Tämän vuoden AMORPH!14-festivaalin teemana on yhteisöperformanssi. Teokset tarkastelevat kysymystä siitä, mitä yhteisö on? Mitä se voisi olla? Onko yhteisö sitä, mitä se esittää? Festivaaleilla nähdään kymmenen merkittävän taiteilijan ja kahdeksan erilaisen yhteisön yhteistyönä syntyneet tuoreet teokset:

Ieke Trinks (NL) & Perhe
Shawn Chua (SG) & Kirjeenkirjoittajat
Gianluigi Biagini (FI/IT) & Afrikkalaiset
Essi Kausalainen (FI) & Stara
Juli Reinartz (DE/SE) & Talvipuutarha
My Dad’s Strip Club: Ange Taggart / Ian Nesbitt (GB) & Kalasatama-yhteisö
Charli Clark (GB) & Steve Maher (IE) & Mieskuoro Könsikkäät
Mari Keski-Korsu (FI) & Juli Reinartz (DE/SE) & Viimeistä iltaansa juhlivat

Festivaalin tapahtumatarjonnasta löytyy unohtumattomien esitysten lisäksi työpajoja, klubi-iltoja, näyttelyitä, elokuvaesityksiä ja avoimia keskustelutilaisuuksia. Festivaali esittelee laaja-alaisesti ajankohtaisia esitystaiteen tekijöitä ja tarjoaa yleisölle tilaisuuden keskusteluun.

Amorph!14-festivaalin aikana Helsingin keskustassa kiertää myös ArtBus-festivaalibussi. ArtBus on sähköllä kulkeva esitystaiteen tila. Bussissa tarjotaan päivittäin eri teemojen mukaan vaihtuvaa ohjelmistoa koko festivaalin ajan.

Festivaalia ovat tukeneet Koneen säätiö, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki sekä Visuaalisen taiteen keskus Frame.

Amorph!14 festivaalin avajaiset Kansallisteatterin Lava-klubilla
15.10.2014 klo 18.30 alkaen.