OPEN CALL: CHECKPOINT HELSINKI -PILOTTIHANKE 2013

OPEN CALL

CHECKPOINT HELSINKI

PILOTTIHANKE 2013

Avoimien keskustelujen kautta syntyneen Checkpoint Helsingin takana on yli sata taidealan ammattilaista. Checkpoint Helsingin toimintamalli ja tuotantorakenne perustuvat joustavuudelle sekä ajankohtaisten taidemuotojen ja taidetekojen mahdollistamiselle. Checkpoint Helsinki ei rahoita jäsentensä taiteellista työskentelyä, vaan kanavoi resursseja muille taidekentän toimijoille. Teos- ja tapahtumatuotanto käynnistyy vuonna 2013, jolloin Checkpoint Helsinki toteuttaa useita produktioita Helsingissä.

Pilottihankkeen ensimmäinen vaihe toteutuu avoimen haun kautta, johon kaikilla Checkpoint Helsingin toiminnasta kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua tekemällä ehdotuksen kiinnostavasta taideproduktiosta tai tekijästä. Avoimessa haussa kiinnitetään erityishuomiota nouseviin kansainvälisiin tekijöihin ja toimijoihin, jotka ovat kiinnostavia juuri nyt. Ehdotuksen tekijän tulisi pohtia ja perustella millainen Helsingissä tuotettu taideproduktio olisi kiinnostava myös kansainvälisesti.

Ehdotusten pääpainon tulisi olla tuotannollisten rakenteiden kyseenalaistamisessa sekä uusien teosten, tekojen ja tapahtumien tuottamisessa. Checkpoint Helsinki on kiinnostunut myös alakulttuureista ja ruohonjuuritason ilmiöistä. Ehdotus voi olla esimerkiksi yksittäinen tekijä, projekti, ilmiö, näyttelykonsepti tai muu vielä hahmottumaton taiteen muoto.

Tee ehdotuksestasi lyhyt ja selkeä sekä liitä mukaan kuvia. Muista myös perustella ehdotuksesi sekä varaudu esittelemään ehdotuksesi lyhyesti avoimessa kokouksessa. Yksi ihminen tai kollektiivi saa halutessaan lähettää enemmän kuin yhden ehdotuksen perusteluineen. Lähetä ehdotuksesi sähköisessä muodossa, sunnuntaihin 16.12.2012 mennessä, osoitteeseen info@checkpointhelsinki.fi.

Ehdotusten perusteella valitaan tekijöitä, joita pyydetään tekemään luonnos pilottiprojektia varten. Näistä luonnoksista valitaan ne, jotka tullaan toteuttamaan syksyllä 2013 tai myöhemmin. Valinnat tehdään avoimessa kokouksessa, johon kuka tahansa voi osallistua.

Valintaprosessiin mukaan tulevilta vaaditaan sitoutumista ehdotuksiin perehtymiseen ja koko prosessin läpikäymiseen. Ehdotuksia esitellään ja käydään läpi kaikille avoimessa kokouksessa tiistaina 18.12.2012 kello 16 alkaen Ravintola Siltasessa (Hämeentie 13 B, Helsinki).

Lisätietoa: Tiedottaja Ilari Laamanen info(at) checkpointhelsinki.fi

checkpointhelsinki.fi