PERFORMANSSI VALTAA TAMPEREEN FINLAYSONIN ALUEEN

Ohikulkija voi kohdata monenlaisia yllätyksiä Tampereen Finlaysonin alueella lauantaina 12.7.2014. Silloin Väinö Linnan aukiolla ja sen ympäristössä järjestetään uusi performanssitapahtuma Utopia.

Tapahtumaan on kutsuttu mukaan useita performanssitaiteilijoita ja performatiivisia musiikkiesiintyjiä. Esiintyjälista sisältää sekä mittavan uran tehneitä konkareita että myös uusia kykyjä, ja kaikkea siltä väliltä. Pitkän linjan kaartia edustaa ansiokkaasti Pekka Kainulainen, joka on tehnyt performansseja jo yli 30 vuoden ajan. Nuoremmasta sukupolvesta mainittakoon Laura Laukkanen, joka on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta keväällä 2013.

Tapahtuman polkaisee käyntiin klo 17 ompelukoneita soittava Eva and the Singers. Sen jälkeen esityksiä on tarjolla Väinö Linnan aukiolla aina klo 21 asti. Performanssien oltua ohi Finlaysonin alueella, tapahtuman jatkoklubi starttaa Telakalla klo 22. Jatkoilla lavalle nousee kaksi musiikkikokoonpanoa.

Osana Utopiaa järjestetään myös lauantai-iltapäivään painottuva Utopiaterassi-tapahtuma. Sen paikkana toimii Hukkatila ry:n Takaterassi, joka sijaitsee TR1 Taidehallin ja Mediamuseo Rupriikin takapihalla. Terassi on avoinna klo 12-18 ja performatiivisia musiikkiesityksiä kuullaan klo 14 ja klo 16.

Utopia/Dystopia tapahtuman taustalla vaikuttavat TAMKin kuvataiteen koulutusohjelma ja sen opiskelijoista koostuva työryhmä. Koulutusohjelman opiskelijoita nähdään tapahtumassa myös esiintymässä.

————————————————————————————————–

UTOPIATERASSI
Lauantai 12.7.2014 klo 12-18
Hukkatila ry:n Takaterassi, TR1 Taidehallin ja Mediamuseo Rupriikin takapiha
Vapaa pääsy

————————————————————————————————–

UTOPIA PERFORMANSSITAPAHTUMA
Lauantai 12.7.2014 klo 17-21
Väinö Linnan aukio
Vapaa pääsy

————————————————————————————————–

DYSTOPIA JATKOKLUBI
Lauantai 12.7.2014 alkaen klo 22
Ravintola Telakka
Vapaa pääsy