SUOMALAINEN GALLERISTI SAA KANSAINVÄLISEN PALKINNON

Galleristit – Galleristerna ry:n perustajajäseniin kuuluvalle Kaj Forsblomille myönnetään huomattava, kansainvälinen galleriapalkinto.
Eurooppalainen taidegalleriayhdistysten liitto FEAGA (Federation of European Art Gallery Associations) myöntää helsinkiläiselle galleristi Kaj Forsblomille ensimmäisenä pohjoismaalaisena FEAGAn Elämäntyöpalkinnon 2010. Galleristit Galleristerna ry on FEAGAn jäsen.
Palkinto jaetaan Baselin taidemessujen yhteydessä 16.6.2010 klo 10. Forsblomin palkintopuheen pitää Lorenzo Rudolf, Baselin messujen entinen johtaja ja uuden ArtParis + Guest messujen vetäjä.

FEAGAn Lifetime Achievement Award -elämäntyöpalkintoa on jaettu vuodesta 2005. Palkinto perustettiin yli kahdentuhannen Eurooppalaisen nyky- ja modernin taiteen gallerian yhteisestä aloitteesta, jotta gallerioiden tärkeä rooli taiteilijoiden esittelemisessä ja promootiossa tulisi huomioiduksi.

Kaj Forsblom avasi ensimmäisen galleriansa Turussa 1977 ja on sen jälkeen toiminut pääasiallisesti Helsingissä, mutta myös Sveitsissä ja Venezuelassa. Hän on vuosien saatossa osallistunut näyttävästi lukuisiin kansainvälisiin messuihin esitellen sekä suomalaista että kansainvälistä taidetta. Kaj Forsblom on myös kuratoinut näyttelyitä ja järjestänyt merkittäviä museonäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Nykyään Kaj Forsblomin kahden näyttelytilan Galerie Forsblom sijaitsee Pohjoisesplanadilla. Galleriassa järjestetään vuosittain noin 20 näyttelyä sekä merkittäville kotimaisille että tärkeille kansainvälisille taiteilijoille.
FEAGAn palkinnon ovat aiemmin saaneet seuraavat galleristit: sveitsilänen Ernst Beyeler, ranskalainen Denise René, brittiläinen Annely Juda, saksalainen Hans Mayer ja espanjalainen Soledad Lorenzo.

Lisätietoja antavat:
Galeristit – Galleristerna ry
Hannele Nyman, pj, 0440 551 678
hannele.nyman@helsingintaiteilijaseura.fi (Galleria Katariina)