Superflex toteuttaa vuoden 2011 IHME-teoksen

Uutiskirje 29/9/2010
Superflex toteuttaa vuoden 2011 IHME-teoksen

IHME-editio FREE SHOP yllättää ilmaisilla ostoksilla

Taidesäätiö Pro Arte on valinnut seuraavan pääkaupunkiseudun julkiseen tilaan toteutettavan IHME-teoksen tekijäksi tanskalaisen Superflex-ryhmän. Teos toteutuu keväällä 2011 ja muodostaa keskeisen osan IHME 2011 nykytaiteen festivaalin antia yhdessä IHME-päivien kanssa. Superflex-ryhmään kuuluu kolme taiteilijaa: Bjørnstjerne Reuter Christiansen (s. 1969), Jakob Fenger (s. 1968) and Rasmus Nielsen (s. 1969).

Syksystä lähtien Superflex esittäytyy kaupunkilaisille FREE SHOP -teoksella. FREE SHOPISSA eli ilmaisessa kaupassa asiakas saa kaiken valitsemansa ilmaiseksi. FREE SHOP voi tapahtua missä vain, milloin vain ja kelle vain. FREE SHOPin näyttämönä toimii mikä tahansa kauppa, josta poistuva asiakas voi yllättäen saada kassalla käteensä kuitin, jossa lukeekin 0 euroa. Superflex osallistuu teoksellaan kulutuskeskusteluun ja kyseenalaistaa talouselämän totuttuja mekanismeja.

Free Shop 28.9. 2010, Kauppatori, Helsinki. Kaikki mitä asiakas haluaa ostaa on ilmaista. Kuva: Veikko Somerpuro

Superflex-ryhmän jäsenet asuvat Kööpenhaminassa ja Brasiliassa ja työskentelevät ympäri maailmaa taideprojektien parissa. Superflex toimii politiikan, teknologian ja talouden alueilla, mutta esittelee toimintaansa taiteen foorumeilla. Ryhmä hakeutuu tietoisesti liike-elämän ja tekniikan maailmaan, mutta ei pelaa niiden säännöillä. Tuloksena esimerkiksi FREE SHOP, kauppa jossa ostos tuottaa yllättäen voittoa asiakkaallekin.

Superflex on käyttänyt Free Shopin ideaa vuodesta 2003 lähtien eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Taidesäätiö Pro Arte toteuttaa Superflexin FREE SHOPin useita kertoja pääkaupungissa syyskuu 2010 – maaliskuu 2011 välisenä aikana. Ole tarkkana, sillä juuri sinä voit huomata olevasi FREE SHOPpissa ostoksilla!

Superflexin FREE SHOP on osa Taidesäätiö Pro Arten vuosittain toistuvaa IHME-editioiden sarjaa. IHME-editiot ovat toistettavia tai monistettavia taideteoksia ja ne käsittävät myös säätiön tulevan julkaisutoiminnan.

Lue lisää IHME-editio Free Shopista

Lue lisää Superflexistä

Lataa maksuton Free Shop -kirja