Uudet sivut ja uudet toiminnat

Hyvä lukija, edessäsi on ensimmäinen Mustekala.infon uusitun sivuston numero. Pitkin syksyä olemme luvanneet parempia käyttö- ja hakuominaisuuksia ja nyt lupaus on täytetty. Sivuston uudistamisesta vastaavat Auri Hautamäki ja Dominique Bouix, jotka ovat käyttäneet sen tekemiseen lukemattomia vapaaehtoisia työtunteja. Heille suuret kiitokset!

Lähes kaikki Mustekala.infossa tähän asti, eli vuodesta 2003 ilmestyneet kirjoitukset ovat nyt helposti luettavissa. Kaikki tähän saakka ilmestyneet arvostelut ovat myös käytettävissäsi. Nyt voit helposti palata uudelleen artikkeleihin, jotka ovat ilmestyneet neljän vuoden aikana.

Vain internet tarjoaa mahdollisuuden käyttää hyväksi, jopa kantaa mukana näin monen vuoden materiaaleja. Jos ajattelet samaa kirjoitusten määrää paperiversiona, siitä tulisi aika kasa (kiiltävän kallista tai suttuisen halpaa) paperia. Tuskin se mahtuisi edes kotisi kirjahyllyyn, puhumattakaan että se mahtuisi laukkuusi tai reppuusi. Ja tietenkin, internet –julkaisu on maksuton.

Internet ei tunne rajoja, eikä edes juuri kunnioita niitä. Se poistaa niitä. Koeta sinäkin, hyvä lukija ajatella ilman rajoja. Mustekala.infon jäsenenä saat käyttäjätunnuksen ja pääset itse kirjoittamaan sivustolle. Mustekalassa ratkaisee se, onko sinulla sanottavaa ja mitä sanottavaa sinulla on, ei se, kuka olet tai missä asemassa olet. Sinun ei tarvitse olla ammattikirjoittaja tullaksesi mukaan Mustekalaan, mutta sinusta voi pian kehittyä sellainen. Mustekala.infon toimitusneuvosto koostuu asiantuntijoista, jotka toimittavat sivustoa ammattimaisesti. Jäseneksi pääset maksamalla 10 euroa Kulttuuriyhdistys Mustekalan tilille.

Piakkoin Mustekala alkaa julkaista myös Suomen ensimmäistä weblogia eli verkkopäiväkirjaa taiteen kysymyksistä.

Mustekalan numerosta 20 vastaavat suurelta osalta Helsingin yliopiston estetiikan opiskelijat, jotka järjestivät syksyn lopulla seminaarin aiheesta ruma/huono/paska.