URB 15 FESTIVAALI

FESTIVAALIN MAKSULLISET TAPAHTUMAT:

POST-MJ ERA INSTITUTE OF CONSCIOUSNESS: NEVERLAND
Kiasma-teatteri to 30.7 klo 19, pe 31.7. klo 19 ja la 1.8. klo 15

Neverland tuo edesmenneen pop-ikoni Michael Jacksonin (1958–2009) henkisen ja kehollisen perinnön Kiasma-teatteriin. Neverland on hengellinen seminaari, joka luo kokoontumistilan Michael Jacksonin elämäntyön kunnioittamiselle sekä sen merkityksen luovalle uudelleenarvioimiselle.

COMMON WEALTH: NO GUTS, NO HEART, NO GLORY
Ruskeasuon liikuntahalli ke 5.8. klo 19, to 6.8. klo 19 ja pe 7.8. klo 18

No Guts, No Heart, No Glory on brittiläinen, nyrkkeilevien musliminaisten haastatteluihin perustuva paikkasidonnainen esitys, joka nähdään Eva Wahlströmin kotisalilla Ruskeasuolla.

NICK POWER: CYPHER
Stoa ke 5.8. klo 19, to 6.8. klo 19 ja pe 7.8. klo 18

Cypher on hiphopin tärkein rituaali, rinki, jossa tyyli, kilpailu ja yhteisö elävät ja kehittyvät. Australialaisen koreografin Nick Powerin esityksessä neljä breikkaajaa hyödyntää hiphop-kulttuurin liikettä ja energiaa haastaakseen taidemuotonsa rajoja.

DISCORITUAALI
Kiasma-teatteri la 8.8. klo 17 ja su 9.8. klo 15

Discorituaali on yhdeksän hengen työryhmän ja yleisön yhdessä luoma kokemuksellinen teos, joka luo uutta yhteisöllisyyttä. Teos yhdistää urbaania alakulttuuria, esitystaidetta, rituaalianalyysia sekä moniaistisia ja ruumiillisia tekniikoita kokonaistaideteokseksi.

PHIL COLLINS: TOMORROW IS ALWAYS TOO LONG
Kiasma-teatteri su 2.8. klo 15

Skotlantilaisen taiteilijan Phil Collinsin elokuva Tomorrow Is Always Too Long (2014) on moderni kaupunkisinfonia ja musikaalinen rakkauskirje Glasgow’lle, Skotlannin suurimmalle kaupungille.

MUISTA MYÖS FESTIVAALIN MAKSUTTOMAT TAPAHTUMAT:

FRANK MEETS BOBBY
Sorbus-galleria la 1.8.- su 2.8. Avajaiset pe 31.7.

Sorbus-galleriassa nähtävä Frank Meets Bobby on urbaani legenda, joka pohjautuu New Yorkissa toukokuussa 2015 toteutettuun interventioon, ja sieltä koostettuun kuva- ja äänimateriaaliin.

RONA YEFMAN: TIME KILLS
SIC la 8.8.- su 6.9. Avajaiset pe 7.8. klo 18–21

Rona Yefman on israelilaissyntyinen, New Yorkissa asuva taiteilija. Hänen työskentelynsä keskeinen ja toistuva teema on identiteetin tutkiminen.

KESÄDUUNIPROJEKTI: KUULUUKO
Stoa-musiikkisali: esitys ke 5.8. klo 18, to 6.8. klo 18
Stoa-galleria: näyttely to 6.- pe 14.8., avajaiset ke 5.8. klo 17

Kuuluuko on ryhmälähtöinen esitys ja näyttely. Se tutkii eri yhteisöihin kuulumista, niihin uskomista ja luottamista. Esityksessä nähdään Helsingin kaupungin nuoria kesätyöntekijöitä.

URB HYVINKÄÄLLÄ: MATKAMUISTOJA – СУВЕНИР – SOUVENIERS

Suomen Rautatiemuseon pihassa Hyvinkäällä suomalaiset ja venäläiset 13–18 -vuotiaat nuoret tekevät yhdessä urbaania kuvataidetta. Videoteos työpajasta nähtävillä URB-festivaalin aikana festivaalipaikoilla ja Rautatiemuseossa.