YLIN NAPPI AUKI Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman lopputyönäyttely

YLIN NAPPI AUKI

Kaulan alue vapautuu puristuksesta. Paljastan hieman itsestäni voidakseni kohdata sinut. Välillemme syntyy dialogi, vaikka asettuisimmekin napit vastakkain.

Ylin nappi auki on vuoden 2014 Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman lopputyönäyttely, jossa 27 suomalaisen ja kansainvälisen taidekentän tulokasta esittelevät teoksensa. Näyttely on esillä kahdessa paikassa, TR1 Taidehallissa ja Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella.

Näyttelyssä on esillä monikanavaisia videotaideteoksia ja animaatioita, seikkailumielisiä maalauksia, rönsyileviä installaatioita ja rohkeaa yhteisötaidetta. Teemana on inhimillisyyden paljastaminen aikana, jolloin tehokkuus, tuottaminen ja tavoitteellisuus ovat toivotuimpia yhteiskunnallisia arvoja. “Eläköön rakkaus!” julistaa A. K. Aution maalaus- ja veistosinstallaatio. Julistukseen tiivistyy uhma, jota tarvitsemme solidaarisuuden puolustamiseen, jotta se kukoistaisi myös jatkossa. Näyttely avaa keskustelun aiheisiin, jotka liittyvät kuvataiteen tekemiseen, merkitykseen ja tulevaisuuteen.

Taiteilijoina tavoittelemme uusia tilanteita, joissa teos kohtaa katsojan avoimesti. Ylin nappi auki -näyttelyjulkaisussa filosofi Tere Vadén pohtii avointa kohtaamista: sen seurauksena voi olla tilanne, josta toinen osapuoli poistuu eri ihmisenä kuin siihen saapui. Näyttelyn tehtävä on mahdollistaa tämä kohtaaminen.

Taiteilijat
A. K. Autio, Jesse Avdeikov, Riikka Enne, Karin Gellman, Noora Heikkilä, Tea Hono, Hinni Huttunen, Juha Janttonen, Wolf Kankare, Mirja Kurri, Tiina Lehikoinen, Ilona Lehtonen, Laura Lehtinen, Jemina Lindholm, Veera Luoto, Matilda Löytty, Fanni Maliniemi, Laura Mykkänen, Iina Myrsky, Auri Mäkelä, Emmi Nieminen, Sirkku Niskanen, Joona Salo, Niko Skorpio, Hanna Tullila, Minttu Vaittinen ja Elina Ylhäisi.

Valmistuvat taiteilijat Hinni Huttunen ja Riikka Enne ovat tavattavissa näyttelyn ripustuksen aikana, 24.3.-30.3. – yhteydenotot: ylinnappiauki@gmail.com.

Opastetut kierrokset TR1 Taidehallissa su 30.3.klo 14 ja to 3.4. klo 14.