Jane Fulton-Suri : What Nature Can Teach Us About Design – Mitä luonto voi opettaa designista

Irmeli Hautamäki:

Jane Fulton-Suri on opiskellut psykologiaa ja arkkitehtuuria Englannissa. Hän soveltaa yhteiskuntatieteisiin perustuvia lähestymistapoja designin käytäntöihin. Hän on työskennellyt erilaisten aiheiden parissa kansainvälisessä IDEO-suunnittelutoimistossa painottaen ihmiskeskeistä lähestymistapaa. Hän on luonut työyhteisön samoin ajattelevien designereiden, antropologien ja muiden yhteiskuntatieteilijöiden kanssa. Viime aikoina hän on työskennellyt myös biologin kanssa.
Jane Fulton-Suri on kehittänyt empaattisen havainnoinnin teknikkoja ja menetelmiä joita nykyään käytetään laajasti erilaisten tuotteiden, palvelujen ympäristöjen suunnittelussa ja kehittelyssä.
Alla oleva puhe on pidetty vuonna 2011 World Wildlife Fundin kokouksessa Genevessä.

***

Jane Fulton-Suri came to IDEO from psychology and architecture with the ambition to bring social science-based perspectives to the design practice. Working on diverse challenges for clients in multiple industries, she pioneered human-centered approaches and fostered a collaborative community of kindred spirits, including designers, anthropologists and other social scientists. She evolved techniques for empathic observation and experience prototyping that are now employed widely in the design and innovation of products, services and environments, as well as systems, organizations and strategies.

Jane Fulton- Surin videoluento “What Nature can teach us about Design”